Zapytanie ofertowe BNI – catering
W związku z realizacją Projektu pn.: „Podnoszenie kompetencji zawodowych osób dorosłych – kursy zawodowe w obszarach kluczowych powiązanych z rozwojem branży ICT w Wielkopolsce” nr RPWP.08.03.02-30-0091/16-00 współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego- BNI Poland Sp. z o.o. zaprasza do złożenia oferty
na świadczenie usług cateringowych dla Uczestników Projektu zgodnie z zamieszczoną poniżej specyfikacją.
- Zamawiający:
BNI Poland Sp. z o.o.
Ul. Twarda 18, 00-105 Warszawa
NIP: 1132868575
email: biuro@bnipolska.pl
tel.: +48 223-981-522
- Tryb udzielenia zamówienia:
Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest zgodnie z zasadą konkurencyjności określoną w Wytycznych w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020. Zamówienie stanowiące przedmiot niniejszego zapytania jest współfinansowane
przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Zamawiający nie jest podmiotem zobowiązanym do stosowania ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2015 r. poz. 2164, z późn.zm.).
- Osoba uprawniona do kontaktów:
Osoba uprawniona do kontaktu ze strony Zamawiającego w kwestiach merytorycznych i proceduralnych:
Mateusz Bacański
adres e-mail: m.bacański@bnipolska.pl
- Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
Opis przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):
CPV: 55520000-1- Usługi dostarczania posiłków
- Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla 240 Uczestników Projektu pn.: „Podnoszenie kompetencji zawodowych osób dorosłych – kursy zawodowe w obszarach kluczowych powiązanych z rozwojem branży ICT w Wielkopolsce” o numerze wniosku o dofinansowanie: RPWP.08.03.02-30-0091/16-00.
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w trakcie następujących kursów:
- Kurs nauki zawodu – Specjalista ds. Google Analytics
- Kurs nauki zawodu – Specjalista ds. marketingu w internecie
- Kurs nauki zawodu – Specjalista ds. użyteczności stron internetowych
- Kurs nauki zawodu – Specjalista ds. technicznych
- Kurs nauki zawodu – Specjalista ds. mediów społecznościowych
Świadczenie usług cateringowych będzie się odbywało w województwie wielkopolskim.
Termin realizacji usług cateringowych: 01.11.2016 r. – 31.10.2018 r.
Każdy kurs będzie trwał 15 dni (120 godzin – 8 h/dzień).
Odbędą się 4 edycje: (1-2016; 2, 3-2017; 4-2018). Grupa kursowa będzie liczyła 12 osób.
Catering powinien składać się z dwóch dań: zupa, drugie danie i napój.
Jest to obiad kwalifikowalny, ponieważ szkolenie trwa co najmniej 6 godzin lekcyjnych.
- Termin realizacji zamówienia (umowy):
01.11.2016 r. – 31.10.2018 r.
- Warunki płatności:
Za termin wykonania zamówienia uznaje się dzień podpisania przez obie strony umowy protokołu odbioru.
Kwota za jedną porcję cateringu: do uzgodnienia.
- Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny ich
spełniania:
W ofercie należy przedstawić przykładowe, proponowane menu do zapytania ofertowego.
Obiad powinien składać się z:
- Zupa- 150 ml na osobę,
- Ryba/mięso/dodatek wegetariański- 200 g na osobę,
- Ziemniaki/ryż/kasza/makaron- jako dodatek- 250 g na osobę,
- Surówka/sałata- jako dodatek- 200 g na osobę,
- Napój- kompot 300 ml na osobę.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:
- Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności,
- Dysponują potencjałem osobowym i technicznym potrzebnym do wykonania zamówienia,
- Deklarują gotowość do realizacji zadań w terminach i godzinach uzgadnianych każdorazowo z Zamawiającym.
Ocena wyżej przedstawionych warunków zostanie dokonana według formuły: „spełnia – nie spełnia”.
Niespełnienie powyższych warunków jak i niekompletność treści ofert skutkowało będzie odrzuceniem oferty.
Dodatkowe informacje:
Oferent, który zostanie wybrany będzie odpowiedzialny za:
- Zapewnienie własnych naczyń i sztućców,
- Przygotowanie stołów wraz z obrusami,
- Uprzątnięcie pozostałości po posiłkach,
- Dowóz cateringu w określonym terminie, o określonej godzinie oraz w określone miejsce.
- Kryteria oceny i opis sposobu przyznawania punktacji:
Cena: 100%.
Oferta z najniższą ceną otrzymuje: 100 pkt.
Punkty dla pozostałych ofert będą obliczone według wzoru: K= (A/B) x 100 pkt, gdzie:
K – liczba punktów wyliczona dla danej oferty, A – najniższa cena brutto wśród złożonych ofert,
B – cena brutto badanej oferty.
Oferent poda propozycję ceny brutto za świadczenie usług cateringowych dla 240 Uczestników Projektu podczas następujących kursów:
- Kurs nauki zawodu – Specjalista ds. Google Analytics
- Kurs nauki zawodu – Specjalista ds. marketingu w internecie
- Kurs nauki zawodu – Specjalista ds. użyteczności stron internetowych
- Kurs nauki zawodu – Specjalista ds. technicznych
- Kurs nauki zawodu – Specjalista ds. mediów społecznościowych
Każdy kurs będzie trwał 15 dni (120 godzin – 8 h/dzień).
- Sposób składania ofert:
Ofertę należy złożyć do dnia: 21.10.2016 r. do godziny: 12:00 w formie papierowej bezpośrednio w siedzibie Zamawiającego lub drogą pocztową na adres siedziby firmy, w zamkniętej kopercie z dopiskiem: ZAPYTANIE OFERTOWE na udzielenie zamówienia cateringu dla Uczestników Projektu pn.: Podnoszenie kompetencji zawodowych osób dorosłych – kursy zawodowe w obszarach kluczowych powiązanych z rozwojem branży ICT w Wielkopolsce nr RPWP.08.03.02-30-0091/16-00 lub w formie elektronicznej na adres e-mail: biuro@bnipolska.pl.
- Wykluczenia:
Zamawiający nie może udzielać zamówienia Podmiotom powiązanym z nim osobowo lub kapitałowo. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem
i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy a Wykonawcą, polegające w szczególności na:
- uczestniczeniu w Spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
- posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
- pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
- pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
Załączniki do zapytania ofertowego:
Załącznik nr 1- oświadczenie o braku powiązań kapitałowych i osobowych
Załącznik nr 2- oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu z postępowania